Acceptatie

Huurovereenkomst

HuurAccept stelt een huurovereenkomst op tussen huurder en verhuurder. Deze huurovereenkomst is rechtsgeldig en gebaseerd op het ROZ-model (Vereniging Raad voor Onroerende Zaken).

Als u bepaalde eisen heeft, kunt u deze in de huurovereenkomst opnemen. HuurAccept adviseert of de aanpassingen toegestaan en/of wenselijk zijn. Indien u ervoor kiest om ook een huurverzekering bij HuurAccept af te sluiten, bent u gebonden aan een wettige huurovereenkomst. De huurovereenkomst wordt digitaal ondertekend. Dit zorgt voor een snelle en accurate ondertekening door alle betrokken partijen. HuurAccept zal voor u als verhuurder de eerste maand huur en eventuele borg innen. Hiermee is een goede start van de huurperiode gewaarborgd.

De kosten voor een huurovereenkomst bedragen 55,- euro incl. 21% btw

Smart check

Wilt u alvast een beknopte check doen? Wij adviseren u om uw nieuwe huurder(s) eerst via de SmartCheck te controleren.

Met behulp van diverse registers controleren wij het identiteitsbewijs van de potentiële huurder en de kredietwaardigheid. Wij hebben een duidelijke kopie van een paspoort of ID kaart (voor en achterzijde) nodig voor deze check een en de postcode met het huisnummer van het huidige woonadres van de nieuwe huurder. U ontvangt van ons een rapport met daarin uitsluitsel over de echtheid van het identiteitsbewijs en een creditscore van de persoon in kwestie middels een stoplichtscore:

  • Groen: er zijn geen bijzonderheden gevonden.
  • Oranje: er zijn bijzonderheden gevonden die aanleiding geven tot vervolgonderzoek.
  • Rood: er zijn meerdere bijzonderheden gevonden; vervolgonderzoek is noodzakelijk.

De kosten voor de SmartCheck bedragen €18,- inclusief 21% btw.

Wilt u dat wij de SmartCheck voor u uitvoeren? Klik dan op onderstaande knop en laat uw gegevens achter.

Totaalpakket

Het totaalpakket bestaat uit de HuurdersCheck en de Huurovereenkomst. Uiteraard innen wij voor u de eerste maand huur en borg waardoor u zorgeloos de sleuteloverdracht kan doen.

Waarom een uitgebreide check?

Identiteitsfraude komt steeds vaker voor. In 2012 hadden ruim 600.000 mensen hiermee te maken. Fraude met inkomensgegevens is relatief gemakkelijk. Via internet is alles te koop: van valse werkgeversverklaringen tot nagemaakte loonstroken.

Het doel hiervan is duidelijk: de huurder wil de woning voor oneigenlijke doeleinden gebruiken, zoals onderverhuur, hennepteelt of prostitutie.

Fraude en oplichting wilt u natuurlijk voorkomen. Door de Acceptatie uit te laten voeren op uw toekomstige huurder(s) door HuurAccept behoedt u zich hiervoor. HuurAccept zorgt voor een SmartCheck, HuurdersCheck en een Huurovereenkomst.

De kosten voor Acceptatie bedragen € 270,- incl. 21% btw

Huurderscheck

De HuurdersCheck bestaat uit de Smartcheck en een uitgebreide screening op onder meer de identiteit- en inkomensgegevens van de huurder(s). De ervaren medewerkers van HuurAccept zijn gespecialiseerd in het beoordelen van antecedenten. Dit alles met maar één doel: (een) goede huurder(s) in uw woning!

Met de huurders checkvoldoet u als makelaar en verhuurder aan de zorgplicht, zoals deze wettelijk is vastgelegd.

De opgegeven informatie wordt gecontroleerd op echtheid en vergeleken met verschillende registers. Bij twijfel wordt nader onderzoek uitgevoerd.

Om de huurders check goed te kunnen uitvoeren hanteren wij een maximale doorlooptijd van 5 werkdagen.

De kosten voor de HuurdersCheck bedragen € 235,- incl. 21% btw.