Huurverzekering

Meer informatie

Wilt u meer weten over deze unieke verzekering

Wilt u meer weten over deze unieke verzekering? Graag informeren wij u persoonlijk, of aan de hand van een offerte, over deze unieke verzekering.

Acceptatie en voorwaarden

Wij hebben de volgende gegevens nodig om u te kunnen verzekeren. 

Nieuwe huurders

Indien Rentmeester Incasso de acceptatie en opmaak van de huurovereenkomst voor u verzorgt voldoet u aan alle vereisten voor de HuurVerzekering. Aanvullende eis is dat het maandelijks bedrag aan kale huur met eventuele servicekosten niet hoger ligt dan 33 procent van het bruto (gezamenlijke) maandelijkse vaste inkomen. De dekking gaat in op het moment dat de eerste betaling is ontvangen.

Bestaande huurders

 

Bij verzekering tegen betalingsproblemen van uw bestaande huurders zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

  • De huurder heeft geen betalingsachterstand en uw kunt het bewijs leveren dat er zich in de afgelopen 12 maanden voorafgaand aan de ingang van de dekking geen laattijdige betalingen hebben voorgedaan.
  • De dekking gaat in na een wachttijd van 3 maanden.
  • U beschikt over een compleet dossier van iedere te verzekeren huurder waarin minimaal een geldig identiteitsbewijs en inkomensgegevens aanwezig zijn (moment: aangaan van huurovereenkomst).

Premie en voordelen

Tegen een premie van 4 procent (inclusief 21% assurantiebelasting) bent u verzekerd tegen de geldproblemen van uw huurder. De HuurVerzekering van Rentmeester Incasso kent de volgende voordelen:

  1. U kunt zowel bestaande als nieuwe huurders verzekeren;
  2. U heeft een uitgebreide dekking: tot maar liefst 24 maanden huurachterstand wordt vergoed;
  3. U heeft een dekking op rechtsbijstand in geval van een gerechtelijke procedure, met een maximum van €3.000;
  4. U heeft zekerheid: de HuurVerzekering wordt door één van de grootste internationale verzekeringsmaatschappijen aangeboden;
  5. HuurAccept bemiddelt voor deze verzekeraar volgens de Wet op het financieel toezicht (Wft) en is daartoe geregistreerd bij de Autoriteit Financiële markten (AFM) onder nummer 12041696.

Verpanding huurpenningen

De HuurVerzekering kent nog een voordeel voor u: indien een geldschieter u vraagt om uw maandelijkse huurinkomsten te verpanden als zekerheid voor een lening kunt u waarschijnlijk aantrekkelijkere voorwaarden overeenkomen met deze huurverzekering. Hiermee verdient u uw verzekering al voor een deel terug!